Sunday, January 28, 2007

SENZACIONALNO - FOTO KINO KLUB TREBINJE U POSJETI SRPSKOJ NLO BAZI !!!

Zahvaljujući dobrom poznanstvu direktora foto-kino kluba Slavenka Vukasovića sa srpskim NLO pilotom sa pseudonimom "Janka" članovi foto-kino kluba Trebinje u nedjelju 28.01.2007. su posjetili srpsku supertajnu vojnu NLO bazu u blizini Trebinja. (NLO - skraćenica od neidentifikovani leteći objekat, poznatiji u narodu kao leteći tanjir). Da dobro ste čuli - srbi posjeduju leteće tanjire u svojoj vojsci.
Svi znamo da je nedavno u Trebinju otvoren prvi heliodrom u Republici Srpskoj, a uskoro je predviđena i izgradnja aerodroma na Zubcima. Međutim, samo šačica odabranih ljudi zna da se nadomak Trebinja već duže vrijeme nalazi kosmodrom. Zahvaljujući Janki članovi FKK Trebinje obišli su ovaj kompleks koji se nalazi na tri hiljade metara nadmorske visine. (Pojedinim članovima bilo je prilično teško da izađu, zbog loše kondicije, međutim tome se ne treba čuditi jer je na ovoj visini razrijeđen vazduh) Prije ulaska u bazu Janka nam je ponudio nešto što se u filmu Matriks zove plava pilula, a Janka to zove "Rum". Naime "Rum" ima osobinu da po ispijanju u roku od dva sata izaziva potpunu amneziju, dakle zaboravljate šta se desilo u periodu dok ste bili u bazi, kako bi posjetioci zaboravili put kojim su stigli i kako bi bilo spriječeno otkrivanje položaja ove super tajne baze. Kroz fotoreportažu koja slijedi upoznaćete hrabrog srpskog pilota-kosmonauta Janku i vidjete ćete kakav su nezaboravan dan proveli članovi FKK Trebinje.



























Janka, srpski pilot-kosmonaut inače živi u Trebinju i izigrava čobanina kako bi izbjegao otkrivanje od strane stranih špijunskih službi. Stalan je član FKK Trebinje.

















Članovi FKK Trebinje na polasku u NLO bazu snimljeni od strane Slavenka Vukasovića u tipično Bressonovskom maniru.


















Ulazak u bazu je pravi lavirint kako bi posjetioci potpuno zaboravili kuda su došli.
Inače predvorje NLO baze popularno zovu "Dogville".

















Eskadrila od tri srpske NLO letjelice na kosmodromu. Jasno su uočljiva srpska obilježja na letjelici u prednjem planu.

















Janka kao i ostali srpski piloti posebno su obučeni i za njih gravitacija ne postoji.
Na fotografiji vidimo Janku kako pod uglom od 45 stepeni stoji na NLO-u, što je nezamislivo za običnog čovjeka. Sa strane je Tanja, potpuno zaprepašćena vještinom srpskog pilota.




































Janka u kokpitu svog NLO-a pozira članovima kluba. Inače srpski vojni piloti-kosmonauti tradicionalno nose crvene pilotske majice i crne rukavice (bez prstiju zbog osjetljivih komandi NLO-a)

















Milica i Nebojša fotografišu bazu

















Slaven i Nebojša fotografišu NLO Jankinog kolege Tomaša poznatijeg pod nadimkom "četnik"

















Iako srpski NLO u kojem vidimo Janku ne izgleda veliki u pitanju je proizvod najsavremenije tehnologije. Nevidljiv je za radare za razliku od američkih Stealth aviona. Naime srpski NLO sa lakoćom otkriva stealth-ove dok su NLO-i nevidljivi za protivnika pa ovo objašnjava kako je u stvari oboren američki Stealth avion u ataru sela Buđenovci za vrijeme NATO agresije na Srbiju.

















Maja i Slavica na NLO-u. Na ovoj fotografiji možete uočiti da se zaista nalazimo na 3000 m nadmorske visine.

















Maja i Slavica - tradicionalni pozdrav pred let NLO-om.
































Nebojša oduševljeno posmatra zemlju dok leti u NLO-u kojim pilotira Janka sa visine od 893 m.
































Tanja je takođe fascinirana pogledom iz NLO-a.



















Tanja u pomalo rizičnoj situaciji snima Trebinje sa krova NLO-a. Međutim njena majka nema razloga za brigu. Za komandama ove nesvakidašnje letjelice je Janka - najbolji srpski pilot.

















Velika nadmorska visina,čist vazduh i puno oslobođenog adrenalina tokom leta NLO-ima izazvali su glad pa su članovi kluba uživali u domaćoj kobasici koju je Slaven ponio.

















Janka nam je otkrio još jednu tajnu. NLO pokreće fuzioni pogon koji oslobađa ogromnu temperaturu. Da bi se ohladili motori NLO-a koristi se tečni amonijak kao sredstvo za hlađenje. Hladnjak se nalazi tik ispod noga pilota pa oni obavezno nose vunene čarape kako bi zagrijali noge. Ipak hlađenje je neizbježno, pa piloti praktikuju grijanje tabana neposredno nakon leta.

















Po povratku iz baze Janka se ponovo transformiše u pogrbljenog čobaninana sa išijasom. Kakav fol!

Tekst: Slavenko Vukasović
Fotografije: Slavenko Vukasović i Maja Ninković
Svaka podudarnost sa stvarnim dođajima je slučajna.

No comments:

 OBAVJEŠTENJE: Krajem jula imaćemo 13. Klupsku izložbu fotografija FKK Trebinje. Prilažem konkurs sa propozicijama i prijavnicu - po...