Friday, February 23, 2007

Obavještenje!

Okupljanje
Nedjelja, 25.02.2007. 16:00-18:30
Iz serije predavanja o fotografiji iz časopisa DIGITAL CAMERA biće ovaj put obrađena tema "kompozicija fotografije". Kao što znamo ovo je veoma značajan element u fotografiji i znanja o kompoziciji nikad nije dovoljno. Zbog toga ne propuštajte ovaj susret. Razmislite malo i sami ovoj temi (kako bi se aktivno uključili u raspravu) te ukoliko imate neke karakteristične fotografije koje bi bile dobar primjer za analizu kompozicije ponesite sa sobom u nedjelju (ovdje se naročito obraćam Igoru, Slobu, Radoju, Peđi). Može na CD-u ili štampane fotke.












Nakon predavanja biće prikazan dokumentarni film "WAR PHOTOGRAPHER", ostvarenje iz 2001. godine, nominovan za oskara te dobitnik više filmskih nagrada i priznanja.
Film govori o životu i radu fotoreportera James-a Nachtwej-a, koji obilazi čitav svijet i snima svojim foto aparatom potresne scene rata i drugih opasnih situacija pri tome se i sam izlažući visokom riziku.
Režija: Christian Frei
Fotograf u filmu: James Nachtwey
Ovo je jedinstvena prilika da pogledate ovaj film.

No comments:

 OBAVJEŠTENJE: Krajem jula imaćemo 13. Klupsku izložbu fotografija FKK Trebinje. Prilažem konkurs sa propozicijama i prijavnicu - po...