Saturday, May 12, 2007

Novo foto takmičenje

Sutra, tj. u nedjelju 13.05.2007. ne idemo na foto session budući da nije napravljen zajednički dogovor u četvrtak. Zato iskoristite nedjelju, lijepo vrijeme i samostalno fotografišite (naravno obavezno nešto i za izložbu "Orange").
Najbolje fotografije ustvari i nastaju upravo kada ste sami sa svojim fotoaparatom.

A sad nešto novo:
Da bi članove našeg kluba stimulisali i potakli takmičarski duh, Foto kino klub Trebinje organizuje izbor fotografije sedmice, fotografije mjeseca, kao i konačno - fotografije godine Foto-kino kluba Trebinje.
Pravila izbora najboljih fotografija:
Fotografija sedmice se bira svakog četvrtka (u toku redovnih okupljanja).
Fotografije mjeseca se biraju od fotografija sedmice (štampat će se u formatu 30x40 cm i krasiće centralni zid našeg Foto kluba, gdje će biti postavljane na kraju svakog mjeseca, a naći će se i na web portalu www.trebinje.info gdje će ih vidjeti veliki broj posjetilaca iz Trebinja i svijeta.
Fotografija godine birat će se od fotografija mjeseca.
Ovo takmičenje počinje od danas tj. od 12.05.2007. Fotografije starije od ovog datuma ne mogu učestvovati u izboru.
Način izbora najboljih fotografija:
Za fotografiju sedmice glasat će svi registrovani članovi Foto-Kino Kluba Trebinje, te će ona sa najvećim brojem bodova postati fotografija sedmice.
Svaki član Foto-kino kluba Trebinje može na sedmičnom izboru učestvovati sa najviše 3 fotografije. Fotografije moraju biti spremljene za sedmični izbor u digitalnoj formi (na CD-u, kartici digitalnog fotoaparata, stiku itd.) u rezoluciji najmanje 3 Megapiksela. Nisu dozvoljene digitalne manipulacije fotografija osim onih najosnovnijih (levelsi, kontrast, izoštravanje i slično.)
Članovi kluba neće moći glasati za svoje fotografije.
Glasanje će biti anonimno. Pri javnoj prezentaciji fotografija neće biti objavljen identitet autora fotografija kako bi glasanje bilo nepristrasno.
Fotografiju mjeseca birat će nezavisni tročlani žiri koji će činiti afirmisani fotografi koji nisu članovi našeg kluba.
Fotografiju godine birat će nezavisni tročlani žiri sastavljen od poznatih fotografa koji nisu članovi Foto-kino kluba Trebinje, a koji imaju visoka zvanja u umjetničkoj fotografiji (kandidat majstora ili majstor fotografije)
Izložba najboljih fotografija:
Po isteku 12 mjeseci 24 najbolje fotografije (12 fotografija mjeseca i još po jedna sa drugog mjestu, znači od svakog mjeseca po dvije) će biti izložene na posebno priređenoj izložbi.
Bit će dodijeljena slijedeća priznanja:
I Nagrada za fotografiju
II Nagrada za fotografiju

III Nagrada za fotografiju
Pohvala za fotografiju
Nagrađenima će se na izložbi u prisustvu medija uručiti diplome. Izložba će biti registrovana u Asocijaciji za umjetničku fotografiju u BiH (AUF BiH) kao redovna klubska izložba Foto-Kino Kluba Trebinje.
Biće štampan i odgovarajući katalog, a izabrane fotografije automatski ulaze u arhiv Foto-Kino Kluba Trebinje i čuvaće se za slijedeće generacije kao neprolazna umjetnička vrijednost.
Budite među najboljima - ostavite trag u vremenu!




Foto-kino klub Trebinje
(od 1948.)



P.S.
Vidimo se u četvrtak 17.05.2007 u 19:00 u foto klubu.
Naknadno će biti objavljena tema za četvrtak. Donosite fotografije (birajte najbolje).
S.V.



No comments:

 OBAVJEŠTENJE: Krajem jula imaćemo 13. Klupsku izložbu fotografija FKK Trebinje. Prilažem konkurs sa propozicijama i prijavnicu - po...