Wednesday, June 27, 2007

Obavještenje!

Četvrtak, 28.06.2007.
20:00
Prostorije Foto kluba Trebinje

Redovno okupljanje.

Družimo se četvrtkom, ali do daljnjeg nema predavanja, izleta nedjeljom, prezentacija opreme itd. Vjerovatno znate zašto. Da podsjetimo, osnovni način finansiranja foto kluba su članarine (pored donacija i sredstava od projekata). Nažalost, izgleda da je 5 KM mjesečno većini članova FKK Trebinje previsoka članarina. (do sada su samo dva člana uplatila mjesečnu članarinu) Foto kino klub Trebinje je reosnovan sredstvima osnivača i do sada su sve tekuće troškove u klubu uglavnom snosili članovi uprave. (Godišnja članarina je s obzirom na sadašnji broj članova kluba nedovoljna za pokrivanje ovih troškova).
Sredstva koja dobijemo od projekata su namjenska i ne mogu se trošiti u svrhu plaćanja računa za struju, vodu, telefon, internet i drugih sitnih tekućih troškova koji bi se izmirivali upravo kroz ovu mjesečnu članarinu. Pokažite i vi malo dobre volje i pomozite da klub opstane!
Žao nam je, ali stvarno smo prinuđeni na ovaj korak. Čim se finansijska situacija u klubu promijeni nastavljamo sa uobičajenim aktivnostima.
Ipak i jedna dobra vijest. Projekat "Drugi Plan" je po svoj prilici ipak odobren od strane opštinskih vlasti (nažalost uz izvjesno smanjenje budžeta). Dakle, predstoji nam još jedna velika i značajna izložba.
:)
Sve aktivnosti predviđene ovim projektom nastavljaju se normalnim tokom. Više o onome što nam predstoji u pripremama za izložbu "Drugi Plan" sutra.

S.V.

No comments:

 OBAVJEŠTENJE: Krajem jula imaćemo 13. Klupsku izložbu fotografija FKK Trebinje. Prilažem konkurs sa propozicijama i prijavnicu - po...