Wednesday, June 20, 2007

Obavještenje!

Četvrtak, 21.06.2007.
19:00
Foto klub

1. Pregled novijih fotografija članova kluba i selekcija najboljih za mjesečno takmičenje.
2. Dogovor za nedjelju 24.06.2007. (dogovorena prezentacija studijske rasvjete u prostorijama foto kluba - vidi temu prije ove)
Molimo Vas da donesete fotografije za "Orange" izložbu, kao i druge koje ste snimali u zadnje vrijeme.
Posebno obavještenje:
Prošlo je 10 mjeseci od ponovnog početka rada našeg foto kluba. Puno druženja, dobrih izložbi, vrijednih priznanja i nagrada, ali i puno rada - redovna edukativna predavanja, obavještavanje na internetu putem našeg bloga, organizacija izložbi i foto izleta itd. Istinsko nam je zadovoljstvo raditi i družiti se sa Vama. Okupili smo zaista kvalitetne i dobre ljude.
Da kažemo nešto i o budućim planovima i onome što predstoji.
U planu je značajno proširivanje aktivnosti našeg kluba od kojih su neke:
Saradnja sa Odredom izviđača iz Trebinja, a to podrazumijeva nove i uzbudljive foto izlete (Bijela Gora, Krstarenje Bilećkim jezerom, Boravak u kampu izviđača u Jazini itd (dogovor je već napravljen.) Takođe je uspostavljena saradnja sa organizacijom The Faces iz Trebinja koja se bavi glumom, manekenstvom, plesom, pjevanjem itd. Kao rezultat uspostavljene saradnje nekoliko članova našeg kluba ići će zajedno sa članovima "The Faces" na Kotorski dječji festival 3.jula 2007. (obilazak Kotora, fotografisanje festival, druženje...). Uskoro se očekuje i dolazak uglednog holandskog fotografa u Trebinje, koji će održati školu fotografije u našem klubu i od koga ćete moći svašta naučiti (postoji i mogućnost razmjene i odlaska u Holandiju).
Sigurni smo da ćete se složiti da nam je u zajedničkom interesu da nastavimo sa ovim aktivnostima. Ipak moramo spomenuti da u našem foto klubu nije sve tako sjajno. U današnje vrijeme, organizacije našeg tipa suočene su sa finansijskim problemima i ne nailaze na dovoljnu podršku zajednice. Iz tog razloga, zbog realne nemogućnosti finansiranja rada kluba odlučili smo da uvedemo simboličnu mjesečnu naknadu u iznosu od 5,00 KM po članu kluba. Smatramo da to zaista nije veliki iznos, a omogućiće opstanak rada našeg kluba. Bez mogućnosti finansiranja, sigurno je da će se aktivnosti našeg kluba svesti na minimum, a to nikom nije u interesu.
I još nešto. U zadnje vrijeme u naš klub se pomalo uvukla neka pasivnost i bezvolja u aktivnostima članova. Sigurni smo da smo mi glavni uzrok tome, no htjeli bi se ispraviti.
Svaki član našeg kluba ima pravo i obavezu da se potpuno uključi u rad kluba, a ne da bude samo pasivni "posmatrač i slušač". Ovo podrazumijeva slobodno iznošenje novih ideja, predloga, uključivanje u razgovor, komentarisanje fotografija i naravno , zašto da ne, kritiku našeg rada. Dozvoljeno je i vrlo poželjno da svako od nas samostalno priredi neko predavanje iz oblasti koja ga posebno zanima. Naravno, to ne mora biti vezano za fotografiju. Sve što je kreativno i progresivno podržavamo. Na ovaj način rad kluba će se obogatiti i svako će imati priliku da dođe do izražaja. Nemojte imati predrasuda ni stida. Niko od nas nije savršen. Slobodno pričajte, slobodno radite.
Takođe, htjeli bi napomenuti da članovi svake organizacije ovog tipa imaju i odgovarajuće manje obaveze u njoj. Izviđači npr. pored druženja i uživanja čiste prirodu, pomažu ljudima, dobijaju razne sitne zadatke. Napravićemo dogovor i rapodijeliti međusobno neke sitne obaveze i radne zadatke. Na ovaj način svi će podjednako doprinijeti radu kluba.

S.V.

No comments:

 OBAVJEŠTENJE: Krajem jula imaćemo 13. Klupsku izložbu fotografija FKK Trebinje. Prilažem konkurs sa propozicijama i prijavnicu - po...