Wednesday, April 09, 2008

Olympus E-3 DIWA nagrada

Digital Imaging Websites Association (DIWA) odalo je priznanje Olympusu E-3 dododijelivši mu prestižnu zlatnu medalju. Predvodnik Olympusove D-SLR serije nagrađen je kao zasluženi pobjednik zbog svojih tehničkih karakteristika u četiri ključna područja: brzini, live view funkciji, kvaliteti slike i svestranosti. DIWA je udruženje sastavljeno od brojnih nezavisnih specijalističkih web publikacija iz cijele Europe.


E-3 je osvojio sudački odbor udruženja DIWA svojom nenadmašivom kombinacijom karakteristika uključujući «najbrži autofokus na svijetu (s SWD objektivima), Live View funkciju u kombinaciji s višestruko pomičnim zaslonom, rezoluciju slike od 10 MP te ugrađeni senzor za stabilizaciju slike.»

Nastavljajući niz pohvala, suci su primjetili da su «odlično rukovanje i ergonomija, visoka kvaliteta slike i kompatibilnost s nizom snažnih pa ipak kompaktnih ZUKO DIGITAL objektiva visoko ocjenjeni prilikom brojnih DIWA testiranja kvalifikujući tako Olympus E-3 za dobitnika DIWA Gold Award nagrade.”

Ovaj najnoviji Olympusov fotoaparat E-Sustava dugo je očekivani nasljednik Olympusa E-1, pionira Four Thirds sustava. E-3 je napravljen kako bi udovoljio zahtjevima digitalne SLR fotografije ne prihvaćajući kompromise kada je riječ o rezultatima najviše kvalitete za profesionalne fotografe. Voditelj DIWA testiranja Kai Thon na kraju je rekao da je E-3 fotoparat koji je «stvarno vrijedilo čekati».

O DIWA udruženju

Udruženje pod nazivom Digital Imaging Websites Association (DIWA) je brzo rastuća grupa nezavisnih specijalističkih web publikacija koje su posvećene digitalnoj fotografiji. DIWA udružuje talent i stručnost svojih članova kako bi dodijelila nagrade nemjerljive vrijednosti i vjerodostojnosti kako za kupce tako i za samu industriju. DIWA nagrade dolaze u obliku bronzanih, srebrnih i zlatnih medalja za različite kategorije proizvoda.

preuzeto sa http://www.fot-o-grafiti.hr

No comments:

 OBAVJEŠTENJE: Krajem jula imaćemo 13. Klupsku izložbu fotografija FKK Trebinje. Prilažem konkurs sa propozicijama i prijavnicu - po...