Wednesday, July 24, 2013

NAJAVA: Foto radionica o snimanju kućnih ljubimaca, fotografije najboljeg autora Foto saveza Srbije i dokumentarni film koji je sniman skoro 5 godina u 25 zemalja



Četvrtak, 25. jul 2013.
Foto radionica  ”SNIMANJE KUĆNIH LJUBIMACA”  biće  od 10:00 – 14:00 u Narodnoj biblioteci, a vodiće je holandski fotograf  Adrian Klöti.

                   
U redovnom terminu u 20:30, na gradskom korzu, biće projekcija fotografija  dr Zorana Milutinovića,  najboljeg autora Foto saveza Srbije za 2013. godinu.
Milutinović je učestvovao na preko 230 izložbi fotografija na svim kontinentima, u preko 30 zemalja i dobitnik je 185 pohvala i nagrada. Najviše se bavi  fotografisanjem prirode i infracrvenom fotografijom.






Dokumentarni film “Samsara”  američkog režisera Rona Frika (Ron Fricke) neobičan je putopis sniman skoro 5 godina u 25 zemalja.
Ovaj neobični dokumentarac, bez ikakvog dijaloga ili naratora,  uzbudljivo vodi preko: svetih područja, ratnih zona, industrijskih kompleksa, pa  sve do prirodnih bogatstava. Iako traje 99 minuta, film zanimljivo prelazi iz jedne priče u drugu, smjenjujući različite kadrove, ljude, kontinente.
Inače,  “samsara” je riječ iz sanskrita koja znači  “točak života vječito u pokretu”. Autori filma kažu da je to bila polazna tačka dok su istraživali veze koje se pojavljuju kroz naše živote.
Projekcijja i ovog filma održaće se pod pokrovitestvom Američkog kutka  Trebinje.


No comments:

 OBAVJEŠTENJE: Krajem jula imaćemo 13. Klupsku izložbu fotografija FKK Trebinje. Prilažem konkurs sa propozicijama i prijavnicu - po...