Monday, July 22, 2013

Održana radionica o lomografiji


U Narodnoj biblioteci danas je održana prva u nizu radionica u okviru manifestacije "Četvrti trebinjski dani fotografije -2013". Polaznici radionice su nakon kratkog uvodnog predavanja dobili upakovane LOMO fotoaparate, rastavljene na stotinu malih dijelova. Imali su zadatak sastaviti svoj prvi plastični aparat ovog tipa i na taj način učiti o konstrukciji dvookog refleksnog fotoaparata. Bilo je potrebno uložiti nekoliko sati uz malo više truda i strpljenja kako bi krajnji rezultat bio jedan funkcionalan i upotrebljiv aparat, a mnogi su u tome i uspjeli, pažljivo prateći instrukcije.
Mladi fotografi su zatim i praktično, na terenu, snimali neobične lomo-fotografije koristeći fotografski film (analogno). Uskoro ćemo vidjeti i kakvi će biti rezultati ove radionice kada se razviju filmovi, nastali kroz druženje i učenje o ovoj tehnici.
Foto-kino klub Trebinje se ovom prilikom posebno zahvaljuje sponzoru radionice, fotografu iz Švajcarske. Njegovo ime je Adrijan Kloti i on je obezbijedio 20 LOMO fotoaparata i na taj način dao svoj doprinos da ovogodišnji dani fotografije u Trebinju budu sadržajni i edukativni na jedan interesantan način.



No comments:

 OBAVJEŠTENJE: Krajem jula imaćemo 13. Klupsku izložbu fotografija FKK Trebinje. Prilažem konkurs sa propozicijama i prijavnicu - po...